Smart21 DAMBOVITA Șomajul în scădere în județul Dâmbovița

Șomajul în scădere în județul DâmbovițaÎn evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, la sfârşitul lunii octombrie 2018, erau înregistraţi 8.857 şomeri, din care 4.155 femei. Rata şomajului în județul Dâmbovița la acea dată, fiind de 4,63 %. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,11 procente, comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 4,74 %.

Într-un comunicat al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, se arată: „Din totalul de 8.857 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, 1.113 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 7.744 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1.379 şomeri provin din mediul rural şi 7.478 sunt din mediul urban”.  Cea mai mare pondere din totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, o au șomerii cu studii primare şi fără studii, respectiv 31,6 %, fiind urmat de cei cu studii gimnaziale, 26,5% şi de şomerii înregistraţi care au absolvit liceul sau şcoala postliceală – 26,5%.

Din totalul şomerilor înregistraţi în Dâmbovița, 12,6% sunt șomerii cu nivel de pregătire profesională, iar 2,9% cei cu studii superioare. În comunicat se mai arată că „Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 3781 persoane foarte greu ocupabile, 4136 greu ocupabile, 559 mediu ocupabile, iar 381 sunt persoane uşor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”.

Cel mai mare proiect investiţional din ultimii ani, din Dâmboviţa, se desfășoară În comuna dâmboviţeană Ulmi. Arctic investeşte acolo într-o fabrică de maşini de spălat rufe.  Potrivit CJ Dâmboviţa, lucrările, în valoare totală de 200 de milioane de euro, urmează a fi executate până în 2019, iar până atunci trebuie formată deja echipa. Investitori au anunţat Consiliul Județean Dâmboviţa că vor suplimenta suma cu încă 130 milioane de euro, bani care vor fi investiți în alte unităţi de producţie care vor asigura fluiditatea uzinii Arctic. Numărul de angajaţi de care Arctic are nevoie în comuna Ulmi, se apropie de 1.000 de persoane, însă numărul total de angajaţi care lucrează pe platforma creată de Arctic, înseamnă cel puţin 5 firme mari în Ulmi, Comişani şi Văcăreşti, ajungând până la 5.000 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *