Smart21 PRAHOVA Misterul tunelului blestemat din Sinaia

Misterul tunelului blestemat din SinaiaPe platoul Izvor, aproape de cimitirul din Sinaia, se vede intrarea într-un tunel misterios chiar la baza muntelui.În afară de localnici, puțini sunt cei care știu istoria tunelului secret. În  anul 1914, familia regală a dispus construcția unui tunel feroviar, pe sub muntele Păduchiosu, având o lungime de aproximativ 6 kilometri, care să lege Sinaia de Târgoviște, scurtând astfel distanța între cele două localități cu 100 de km. Însă, lucrările renumitul inginer Iulius Berger parcă au fost blestemate.

La puțin timp după începerea lucrărilor a început Primului Război Mondial, care a oprit lucrările demarate. După o pauză destul de lungă, lucrările la tunel au fost reîncepute în anul 1938, atunci când administrația CFR a considerat că ar putea deveni un punct strategic în apărarea țării. După puțin timp însă, naziștii au pus însă stăpânire pe întregul șantier, aducând sute de prizonieri de război și utilaje performante pentru a termina lucrarea într-un timp scurt. Deși se muncea din greu, timp de doi ani, nu s-a reușit decât construcția unui singur kilometru. Pe acest șantier au murit zeci de prizonieri, care au fost împușcați de nemți. La sfârșitul celui de-al doilea război mondial, nemții au abandonat șantierul, nu înainte de a dinamita cele două intrări, în care au fost prinși circa 100 de oameni, o locomotivă cu aburi și utilaje.Aceștia nu au dorit să lase nimic în urma lor.

După război, interesul pentru tunelul din Sinaia a fost stârnit de comuniști, care în anul 1968 au decis reluarea construcției.După puțin timp însă, proiectul a fost abandonat, datorită faptului că muncitorii au fost oripilați de ceea ce au găsit în interiorul tunelului. Comuniștii au hotărât ridicarea unui zid gros, înalt de șase metri, blocând astfel, intrarea în tunel. Rămas liber doar o jumătate de kilometru, această porțiune a fost transformată o vreme în depozit, însă acum nimeni nu mai îndrăznește să intre în tunelul blestemat, așa cum a fost denumit de localnici.

Ce ascunde acest tunel misterios, nimeni nu știe sau ce blestem s-a abătut asupra lui. Doar cei care au fost prizonierii nemților știu probabil. Ceea ce este ciudat, este faptul că nici autoritățile nu au intenția de a reîncepe lucrările, care ar scurta semnificativ distanța dintre  Sinaia și Moroieni. Dacă s-ar fi reușit terminarea lucrărilor, acesta s-ar fi numit probabil tunelul Sinaia și ar fi fost cel mai lung tunel din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *