Smart21 DAMBOVITA Black Friday Theater Event, la Tony Bulandra din Târgoviște

Black Friday Theater Event, la Tony Bulandra din TârgovișteTeatrul Tony Bulandra din Târgovişte nu poate fi mai prejos, oferind locuitorilor din Târgoviște moda reducerilor de Black Friday. Astfel, Teatrul Tony Bulandra îi ademeneşte pe iubitorii teatrului, cu reduceri în această perioadă. Teatrul Tony Bulandra organizează pentru cel de-al treilea an consecutiv Black Friday Theater Event. Într-un comunicat de presă al Teatrului Tony Bulandra  se arată: „Vino cu codul BLKFRI la Agenţia de bilete a Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte, începând cu data de 19.11.2018, şi beneficiezi pe loc de o reducere explozivă la preţul biletului de intrare pentru spectacolul CARMEN, de vineri 23.11.2018” .

Carmen, este cea mai populară operă dintre toate operele care există. Se crede, că moartea lui Bizet a fost cauzată de trauma pe care a primit-o la eșecul operei la premieră, compozitorul murind  la trei luni după aceasta. Această operă a fost acceptată mult mai târziu și mult mai bine decât oricare dintre lucrările anterioare ale lui Bizet, atunci când Carmen, a fost declarată  anul de spectacole la Opera Comique,  deoarece a fost reprezentată de treizeci și șapte de ori și apoi, de peste trei mii de ori. De fapt, Bizet a murit – la vârsta de numai treizeci și șapte de ani – de o boală; probabil a fost  embolie  (blocarea unui vas de sânge). În prezent, această operă este inclusă în repertoriul tuturor trupelor de operă și se desfășoară în toate limbile, inclusiv în limba japoneză. Popularitatea ei nu se limitează doar la stadiul operei. Repertoriul muzical a fost extins în restaurante, existând transcrieri de pian,

Nu este greu să înțelegi motivul pentru o astfel de popularitate. Există o mulțime de melodii grozave în operă. De asemenea, opera Carmen, este extrem de dramatică, fiind atât de strălucitoare și clară. În plus, toate aceste caracteristici sunt deja dezvăluite în overtură. Aceasta începe luminoasă și curată – ca o zi însorită în Spania. Următoarea melodie celebră sunt sunetele versetelor toreadorilor, iar în cele din urmă ea devine brusc dramatică,  într-un moment în care orchestra este auzită tematic, aceeași temă care caracterizează opera Carmen și dragostea ei violentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *