Smart21 DAMBOVITA Berea, pe locul trei la popularitate

Berea, pe locul trei la popularitateIstoria berii datează de mai multe milenii. Primele mențiuni aparțin erei neoliticului timpuriu. De acum 6 000 de ani, omul a folosit tehnologia pentru a transforma pâinea într-o băutură parfumată.

În Dâmbovița poți bea bere fabricată la Fabrica de bere din Târgoviște. Mergeți la o braserie și bucură-te de această bere, amintindu-ți că beți cea mai veche băutură alcoolică din lume. Istoria originii berii a început chiar înainte de epoca noastră, iar laurii inventatorilor de spumă aparțin sumerienilor. Cuneiformul lor, descoperit de către E. Huber în Mesopotamia, conținea aproximativ 15 rețete pentru această băutură. Locuitorii din Entre Rios au folosit spelbum pentru fabricarea berii. A fost măcinat cu orz, turnat cu apă, au fost adăugate și apoi lăsate să fermenteze. Pe baza mustului rezultat era făcută băutura.

Următoarea piatră de hotar în istoria apariției berii a fost civilizația babiloniană. Babilonienii și-au dat seama cum să îmbunătățească băutura. Au germinat boabele, apoi le-au uscat și au obținut malț. Berea pe boabe și malț nu era depozitată mai mult de o zi. Pentru a face băutura mai aromată, adaugau condimente, scoarță de stejar, frunze de copaci și miere. Treptat, berea s-a răspândit în Egiptul antic, Persia, India și Caucaz. Dar în Grecia antică, nu era populară, deoarece era considerată băutura celor săraci.

Istoria berii a fost dezvoltată odată cu începutul Evului Mediu. Această este a doua perioadă de naștere a berei. Se crede că s-a întâmplat în Germania. Numele german Bier derivă din vechiul german Peor sau Bror.

În Evul Mediu, a fost adăugat  la băutură și hamei, ocazie cu care, gustul berii s-a îmbunătățit și durata de depozitare a devenit mai lungă, putând fi transportată și devenind obiectul comerțului. Sute de rețete și soiuri de bere au existat de-a lungul timpului. Unii oameni de știință cred că strămoșii cultivării hameiului erau slavii, deoarece în Rusia, în secolul al IX-lea boabele erau larg răspândite.

Secolul al XIX-lea a fost marcat de un alt progres în istoria berii. La început, Louis Pasteur a descoperit relația dintre fermentație și celulele de drojdie. El a publicat rezultatele cercetărilor sale în 1876, iar după 5 ani, în 1881, omul de știință danez Emil Christian Hansen a obținut o cultură pură de drojdie de bere, care a fost un impuls pentru fabricarea berii industriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *