Smart21 DAMBOVITA 3 motive pentru a vizita Parcul Natural Bucegi din Dâmbovița

3 motive pentru a vizita Parcul Natural Bucegi din Dâmbovița Parcul Natural Bucegi  se întinde pe aproape 33 mii hectare în Carpații Meridionali și este una dintre cele 27 de agenții de mediu din România. Parcul este situat pe același platou, pe teritoriile administrative ale judeţelor Prahova, Braşov şiDâmboviţa. Poți ajunge în Bucegi urmând traseul marcat sau poți merge cu telecabina din stațiunea Sinaia sau din Busteni. Lanțurile sunt așezate de-a lungul masivului pitoresc stâncos, deasupra abisului. Lungimea traseului de urcare pe platoul Busteni, este de peste patru kilometri, iar diferența de înălțime este de 1238 de metri.

Infrastructura turistică este foarte dezvoltată în Bucegi. Există numeroase trasee de drumeții și pentru ciclism, bine marcate, de-a lungul cărora poți explora cele mai interesante locuri din parcul natural.

Poți întâlni cu ușurință un urs în Bucegi. Majoritatea animalelor din populația carpatică, care locuiesc în România, sunt cei 6.000 de urși, iar în parcurile naturale din Bucegi există 64 de astfel de animale.

Pe platoul Bucegi poți vedea minunatele minuni ale naturii – Babele și Sphinxul. Extremitățile stâncoase din zona Munților Bucegi se numesc Babele, datorită aspectului formațiunilor rocilor, care sunt foarte asemănătoare cu ciupercile. Aceste minuni naturale, care sunt extrem de populare în rândul turiștilor din întreaga lume, s-au format ca urmare a proceselor de eroziune lungi și complexe.

 Forma de stâncă naturală din munții Bucegi,  prin forma sa neobișnuită, seamănă cu sculptura vechiului Sfinx Egiptean. Sfinxul românesc își datorează apariția, influenței eroziunii eoliene asupra gresiilor care alcătuiesc piatra. Babele și Sfinxul sunt incluse în lista celor Șapte Minuni Naturale ale României.

Peste noapte poți dormi într-o colibă ​​veche din lemn, pe unul dintre cele mai înalte puncte din Carpați. Cabana se află în partea superioară a orașului Man – Vârful Omu, la 2505 de metri deasupra nivelului mării.

 Cabana a fost construită în 3 septembrie 1888. A fost prima clădire montană din Bucegi, din acea vreme. De atunci, cabana a suferit numeroase reparații și modificări ca urmare a incendiilor și a condițiilor meteorologice aproape în fiecare deceniu. În 1936-37, a avut loc ultima reconstrucție la scară mare a acesteia. Apoi a fost extinsă și modernizată. În apropiere, în partea de sus a Vârfului Omu, există o stație meteorologică, care este considerată cel mai înalt loc în permanență locuit în România.

La Staţia Meteo din Vârful Omu s-au făcut primele observaţii climatologice în anul 1927. În anul 1937, Institutul Meteorologic înfiinţează un birou specializat cu 3 observatori, care transmiteau prin radio, din oră în oră, datele meteo la Institutul Meteorologic Central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *